Η ιστορία μας
Χάλβας Ελευθερίου

Θα ήθελα να κάνω μία αναδρομή στις ρίζες μου. Πρόσφυγες απο την Αξό Καππαδοκίας η οικογένεια ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ήρθε και εγκαταστάθηκε στη Δράμα. Μαζί της μία χούφτα υπάρχοντα, μα στην ψυχή τους, οι αναμνήσεις όλες που έζησαν εκεί. Τα εμπόδια και οι δυσκολίες αμέτρητες, αλλά ο μόχθος, ο ζήλος και η αγάπη να ιδρύσουν αυτό που βαθιά κουβαλούσαν στη ψυχή τους, κατάφεραν να τα ξεπεράσουν όλα.Το όνειρο του παππού μου Βασίλη, ήταν να δημιουργήσει ολοκληρωτικά το δικό του Οικογενειακό εργαστήριο και να το παραδώσει στον γιο του Ελευθέριο. Λόγω αυτού και των δυσκολιών εκείνης της εποχής αναγκάστηκε να δουλέψει σε βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης ώστε να μπορέσει σιγά σιγά να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Αφού πέρασε αρκετός καιρός επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να χτίσει μια μικρή παραγκούλα ώστε να ξεκινήσει να φτιάχνει μόνος του αυτό που βαθιά αγαπούσε. Δειλά δειλά αρχίζει να αποκτά το δικό του αγοραστικό κοινό.

Πέρασαν πολλά χρόνια και χρειάστηκαν πολλές θυσίες για να καταφέρει ο "Χαλβάς της μίας χούφτας" να φτάσει μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδος.Ο πατέρας μου Ελευθέριος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την επιχείρηση καθώς έδωσε το όνομα ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ. Το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερε να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους συναδέλφους διότι κατάφερε να δημιουργήσει ένα προϊόν με δικό του χαρακτήρα και δική του προσωπικότητα, τον ΜΑΣΤΙΧΑΤΟ ΧΑΛΒΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ. Μαστιχάτος σημαίνει "ΖΥΜΩΜΑ", πραγματικό "ΖΥΜΩΜΑ" και όχι μόνο με τα χέρια, μα πρώτα με την ψυχή και τις αισθήσεις. Όσες φορές και να ρωτήθηκε ποίο είναι το μυστικό η απάντηση ήταν "ο διάλογος" ανάμεσα στο προϊόν και σε μένα, πρέπει να το ακούς κάθε φορά που σου μιλάει, πάντα σου μιλάει. Είναι ζωντανό, σαν ένα αγγελούδι που περιμένει το χάδι σου. Πρέπει να το αγαπάς και να το νιώθεις σαν ένα δικό σου κομμάτι. Ακόμη πρέπει να σέβεσαι πάντα τον καταναλωτή και να έχεις ψηλά την λέξη Παράδοση..Σε έναν νέο χώρο με ύφος παραδοσιακό μεταφέραμε την επιχείρησή μας στο 14ο χιλιόμετρο Δράμας-Καβάλας, όπου η διαδρομή του πατέρα μου συνεχίζεται απο εμένα. Πλέον ξεκινώ να αναλαμβάνω εγώ ως τρίτη γενιά. Με όλα τα εφόδια που είχα από τους γονείς μου και τις λίγες εμπειρίες μου, κατάφερα να δημιουργήσω κάποια καινοτόμα προϊόντα όπως τα χειροποίητα σοκολατάκια με Ταχίνι και Χαλβά, το Ραχάτ με το Χαρούπι, σοκολάτες με ταχίνι, αλλοιφές ταχινιού σε διάφορες γεύσεις καθώς και μπάρες με ταχίνι. Παρότι που έχω αναλάβει σιγά σιγά τα ινία, στο πλευρο μου πάντα έχω την επίβλεψη του πατέρα μου καθώς οι αληθινές {..} αγάπες δεν χωρίζουν. .

Τα προϊόντα μας είναι αυστηρά Ελεγχόμενης Παραγωγής, Περιορισμένης Ποσότητας και Οικογενειακής Υπόθεσης καθώς παράγονται μονάχα από την οικογένεια ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ.

Λέξεις κλειδιά που πρέπει να δώσουμε έμφαση και βάση είναι ο Μαστιχάτος Χαλβάς που είναι μοναδικός και κατοχυρωμένος. Ακόμη στις λέξεις οικογενειακή υπόθεση, περιορισμένη παραγωγή, ελεγχόμενη ποσότητα.